Workshopit 

Onnellisuus-workshop

Aristoteles oli sitä mieltä, että onnellisuus on elämän päämäärä ja niin kauan kuin yksilö pyrkii hyvyyteen hyvät teot seuraavat itsestään tästä kamppailusta, tehden yksilöstä hyveellisen ja siten onnellisen.

Miten voin vaikuttaa ja muuttaa omaa tunnetilaani? Miten huomaan muutoksen arjessa? Jos herään huomenna onnellisena, mikä on muuttunut? Mikä on onnen rakenne?
 
Onnellisuudesta seuraa
  • korkeampi itseluottamus
  • paremmat ihmissuhteet
  • selviäminen paremmin työssä
  • korkeammat arvosanat esimiehiltä
  • toimiva ongelmanratkaisukyky
  • osallistuminen useammin epäitsekkäisiin toimintoihin
  • parempi terveys ja pidempi ikä
 

Miksi kannattaa kasvattaa positiivisia tunteita? Positiiviset tunteet tekevät meidät avoimemmiksi, jolloin huomaamme asiat laajemmassa mittakaavassa. Ne muuttavat näkökulmaamme!

Mitä on hyväksyvä läsnäolo eli mindfulness? Miten sen avulla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin?

Parituntinen workshop kertoo, mitä pieniä asioita omassa arjessamme voimme tehdä oman hyvinvointimme eteen. Samoja asioita voi soveltaa työyhteisöön. Tyytyväinen, hyvässä elämäntilanteessa oleva työntekijä on luova, aikaansaava ja joustava.

Workshop sisältää harjoituksia.
 
Kesto: 2 hVuorovaikutustaidot

Voimme muuttaa vain itseämme, mutta omaa käytöstämme muuttamalla voimme muuttaa myös ympäristöämme olemalla inspiraation lähteenä. Kulttuuri etenee ja kehittyy käytöksemme kautta niin kotona kuin myös työpaikalla.

Mitä on kiltteys? Miksi kannatta olla kiltti? Mitä saamme aikaan olemalla ”kilttejä”?

Workshop sisältää avainperiaatteita konfliktien ratkaisuun. Mitä voi tehdä, kun kohtaa umpikujan? Mikä helpottaa neuvottelutilannetta?

Miten annan kriittistä palautetta. Miten annan positiivista palautetta? Harjoittelemme antamaan ja ottamaan vastaan palautetta.

Vahva itsetunto edistää hyvinvointia. Miten voin kasvattaa itsetuntoani? Puhumme myös henkilökohtaisista menestystekijöistä.

Parituntinen workshop antaa vinkkejä, miten tulemme toimeen itsemme ja toisten kanssa paremmin.

Workshop sisältää harjoituksia.
 
Kesto: 2 hKiireettömyys

Milloin meille tuli kiire? Onko teillä henkilökunta oikeasti kiireistä liiallisen työmäärän takia, vai vaikuttaako muu elämän kiire työhön? Sekoittavatko ihmiset muualta tulevan kiireen työpaikan ilmapiiriin?

Ajankulkua emme voi hallita, mutta voimme vaikuttaa siihen, miten toimimme suhteessa käytettävissä olevaan aikaan. Monet uudet keksinnöt viilaavat sekunteja ja millisekunteja, jotta meille jäisi enemmän vapaa-aikaa. Sanomme haluavamme säästää aikaa, kun oikeasti haluamme tehdä enemmän. Minkä kustannuksella me teemme ”enemmän”?

Ostaminen antaa vain tilapäisen hyvänolontunteen, koska sopeudumme tilanteeseen nopeasti. Usein emme edes ehdi käyttää hankkimaamme uutta laitetta, kun alamme jo haaveilemaan uusista laitteista. Mainonta kertoo meille jatkuvasti kaikesta uudesta ”mitä tarvitsemme”.

Meillä on enemmän tavaraa kuin koskaan, mutta olemme myös onnettomampia, koska meillä ei ole aikaa. Kuluttaminen ja uusien trendien perässä pysyminen vie aikaamme ja rahojamme.

Kun ihmiset huokailevat, ”Minulla on kova kiire, olen ihan lopussa, elämäni on yhtä paikasta toiseen juoksemista”, he tarkoittavat usein, että ”Minä olen todella tärkeä, jännittävä ja energinen ihminen.”

Parituntinen workshop auttaa miettimään omaa elämäämme ja itse itsellemme keräämäämme kiirettä. Mistä voisimme luopua, jotta elämälle jäisi aikaa?

Workshop sisältää harjoituksia.

Kesto: 2 h
 


Mindfulness

Tunnumme elävän yhä nopeammin pyörivän kiireen pyörteissä. Kiire totuttaa meidät nopeaan toimintaan ja lopulta teemme monia asioita turhankin nopeasti. Kuinka usein esim. syöt kiireesti, vaikka sinulla olisi aikaa?

Mindfulnessin, eli tietoisuustaitojen avulla voimme syventää itsetuntemustamme, lisätä valintamahdollisuuksiamme ja kehittää kykyämme päästä tavoitteisiimme. Osa meditaation muodoista tähtää asioiden pois sulkemiseen, mutta Mindfulness-tekniikan tavoite on päinvastainen: henkilö kiinnittää huomiota kaikkeen, mikä tulee mieleen ja hyväksyy sen sellaisena kuin se on. Tietoisuusharjoitusten aikana huomio kiinnitetään siis siihen, mitä tässä hetkessä tapahtuu, arvioimatta tapahtumia.

Stressi ja stressiperäiset sairaudet aiheuttavat suuren osan työpoissaoloista. Säännöllinen meditointi nostaa tutkitusti ihmisen hyvinvointia ja keskittymiskykyä. Tietoisuustaitojen harjoittelu vahvistaa immuunipuolustusjärjestelmää ja laskee stressihormonitasoja. Meditaatio lisää aivojen suorituskykyä.

Henkilökunnan tutustuttaminen tietoisuustaitoihin muuttaa ilmapiiriä suvaitsevaisemmaksi ja positiivisemmaksi. Tehokas keino stressin vaikutusten ehkäisyyn on auttaa työntekijöitä tulemaan toimeen stressin kanssa. Tietoisuustaidot tukevat luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Ne auttavat hyväksymään asiat sellaisina kuin ne ovat.

Tietoisuustaitojen käyttö työpaikalla stressin lievittämiseen ei vie kuin minuutteja, kun opit menetelmän perusteet ja muutaman hyvän harjoituksen. Parituntinen Mindfulness-koulutus riittää menetelmän hyötyjen käyttöön ottoon. Halutessanne saatte ohjattua harjoitusta tarpeenne mukaan vaikka viikoittain, kunnes tietoisuustaidoista on tullut osa toimintatapaa.

Parituntinen johdatus Mindfulness-maailmaan sisältää tutustumisen erilaisiin helppoihin tapoihin meditoida. Perehdymme myös viiteen Mindfulness-harjoitteeseen, joiden ajatellaan olevan onnellisuuden ja läsnäolon perusta.

Ota yhteyttä, niin tehdään yhdessä teidän yrityksellenne sopiva toimintasuunnitelma stressin hallitsemiseksi.
 
 
Kesto: 2 h
 
Tyhy-päivän vinkki: Voit valita teille ajankohtaisen aiheen ja yhdistää esim. Naurujoogan tai Aivobicin kanssa, niin saat iloisen ohjelman jossa yhdistyvät koulutus, rentoutuminen ja mukava yhdessä tekeminen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kokemus Onnellisuus-workshop ja Naurujooga -yhdistelmästä:

"Onnellisuusworkshopin ja naurujoogan vuorottelu oli keventävä ja piristävä. Se rentouttu ja ryhmäytti hyvin myös uuden "jäsenen". Ohjaajat olivat asialleen  omistautuneita ja saivat osallistujat hyvin innostumaan aiheisiin ja tehtäviin. Toimiva kokonaisuus."
 
- Petra Huhtimo, Youth Against Drugs Ry
 
 
© Onnellisuusopisto 2010-2017 | Malminkaari 5, 00700 Helsinki | p. 044-342 3333 | info(a)onnellisuusopisto.fi